joi, 29 septembrie 2011

Hosting platit sau gazduire gratis?


Hosting platit sau gazduire gratis?
Free hosting
Alegerea unui hosting gratuit pentru site-ul tau, poate sa fie o alegere inspirata sau nu, in functie de  gradul de documentare si uneori de…noroc. Si cum norocul nu vine intodeauna cand e nevoie de el, putina cercetare poate sa te scuteasca de o gramada de necazuri.


Cateva lucruri utile despre free hosting
Atunci cand cauti pe Internet date despre hosting web gratuit, cel mai adesea intalnesti doua situatii:
  1. Cei care ofera gazduire free;
  2. Cei care au testat gazduirea free si au fost foarte dezamagiti.
Bineinteles ca exista si oameni care sunt sincer multumiti de hostingul lor free, dar acestia sunt cei care au stiut ce sa caute si au ales varianta potrivita.
Important este insa si genul de site pe care il hostezi gratuit si ceea ce doresti sa faci cu acesta pe viitor.
Lucruri neplacute care se pot intampla daca alegi hosting gratuit:
  • Nu poti incarca mai mult de 100 MB si nici nu este precizata limita totala stocata;
  • Dupa ce a fost gazduit site-ul pe serverul free, ti se cer date personale. Surpriza urmeaza: te  trezesti cu facturi pentru serviciul respectiv care trebuia sa fie gratis;
  • Hosting gratuit, dar fara acces la MySQL, Webmail, Fantastico;
  • Unele servere gratuite permit postarea de fisiere .exe pe care vizitatorii sa le downloadeze, dar daca va doriti sa puneti jocuri care sa poata sa fie jucate online, acest lucru nu este posibil;
  • Site-uri care au pornit ca domenii free si gazduite gratis pe server, au evoluat frumos, au ajuns cunoscute dar practic, nu apartin celor care le-au creat. Se poate incerca mutarea site-ului pe un alt server dar baza de date nu se poate salva sau apar erori la salvare.
Cel mai util este sa TESTATI gratuit un server, sa verificati ce va pune la dispozitie providerul de hosting, dupa care, in cunostinta de cauza, sa cumparati pachetul de hosting care se potriveste cel mai bine site-ului dvs.
Platesti? Inseamna ca esti client, inseamna ca ai drepturi
Economia pe care o faci alegand un hosting gratuit nu este suficient de mare pentru a justifica aceasta alegere. Exista hostinguri bune si in acelasi timp ieftine, trebuie doar sa le gasesti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu